FURRY FRIEND TAG
Okej vi börjar fredagen med det gulligaste blogginlägget jag någonsin har skrivit... Tio frågor om mitt husdjur!!! Djur är det bästa som finns och särskilt mitt egna såklart. Så nu kommer en furry friend tag som jag ramlade över för någon dag sen på youtube. Men jag kör skriftligt för video är inte riktigt min grej!
 
Vad heter ditt djur?
Han heter Hreysti. Det betyder reslig på isländska och uttalas Rejsti. Han har ett efternamn med men det håller jag för mig själv. 
 
Vad är det för djur och vilken ras?
Det är en häst och en islandshäst. Dock har jag fått okej med att kalla honom för ponny för han är ponnystorlek. Alltså inte så stor. 144cm vid manken, alltså ryggen.
 
Vilken färg har ditt djur?
Han är som det på hästspråk heter fux. Han har även en stjärn i pannan.
 
 
Hur länge har du haft ditt djur?
Jag har haft honom i elva år i september. Alltså ELVA år. Vi har vuxit upp tillsammans och det är så sjukt att tänka på att han har varit med mig i halva mitt liv. Ungefär.
 
Hur gick det till när du fick ditt djur?
Vi åkte till ett ställe utanför Göteborg där det fanns massor med små bebis hästar och då bestämde jag att Hreysti skulle få flytta hem till mig. Jag tävlade hoppning innan men fick tyvärr ta bort min tävlingsponny så hade tänkt sluta att rida för det var så jobbigt men så saknade jag det så himlans mycket så bestämde oss för att skaffa en unghäst som jag fick vänta några år med att rida in och börja från början. För att smälta allt som hänt innan. 
 
Hur gammal är ditt djur?
Han fyller 13 år i maj. Han var två år och hingst när jag köpte honom.
 
 
 Ditt favorit minne med ditt djur?
Alltså varje dag är favoritminnen men minns såklart mest när jag satt upp på honom första gången och första gången vi galopperade i skogen. 
 
Berätta några saker om ditt djurs personlighet?
Han är översocial och vill vara med hela tiden. Han har koll på alla hästar och människor som vistas i stallet. Är vädligt nyfiken och älskar att upptäcka nya ridvägar och nya ställen. Han gillar att bli kliad under hakan och att stå nära. Vill ha kroppskontakt hela tiden. Han är busig och gillar att leka med sina kompisar i hagen. Han är väldigt rädd för vattenpölar och lastbilar som åker snabbt och nära men det är även bara det han är rädd för. Han är väldigt trygg med sig själv och med mig.
 
 
Vad betyder eran relation för dig?
Våran relation betyder allt för mig. Han är den viktigaste i mitt liv och han är ju min lilla skrutt. Han är även en självklar familjemedlem. Ponny, hund eller människa, familj som familj!
 
Har du några smeknamn på ditt djur?
Han kallas kort och gott för Nutti. Nutti har hängt med sen han var en lite plutt. Och han kommer alltid vara en liten Nutti. Ibland kallas han även för Hreysti peysti, Nuttisen eller helt enkelt bara Nutt. Smeknamn på djur alltså... Det kan bli precis vad som heslt!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like