EN DAG I STALLET
God morgon torsdag! Idag tänkte jag att ni ska få följa med en dag i stallet, alla dagar ser ju dock ganska olika ut men här är en typisk dag när jag även har jobbat och så innan. Häng med!
Börjar alltid med att hälsa på min ponnyskrutt. Han känner igen ljudet på min bil så han hälsar alltid innan man ens klivit ur. Djur alltså. Det bästa som finns. Sen brukar han få sig en klapp eller två innan jag börjar med mockning och mat fixandet.
Står i världens gulligaste och kanske bästa stall? Vill aldrig flytta härifrån! Vi trivs så sjukt bra både två så det nästan är lite osanolikt. Trodde verkligen inte att det skulle bli så lätt och bra som det blev!
Har alltid kaffe med mig. Särskilt nu när jag försöker sluta med energidricka. Jag är en person som behöver dricka något heeeeela tiden. Måste alltid ha något drickbart. Och det får inte vara vatten. Det är typ inte alls gott?! Men dricker såklart vatten dagligen men även allt annat som går att dricka. haha.
Börjar alltid med att mocka. Det har jag alltid gjort i alla år. Mocka först. Mycket viktigt. Det är så kul när man är klar och ser hur fint det blev. Här står vi på spånpellets. Det är världens lyx för mig som har haft Nutti på halm i tio år. Då tog det cirka 30 minuter att mocka varje dag nu tar det 5...
Sen tvättar jag vattenhinken och fyller på den och sen gör jag kraftfodret. Han får musli och extra vitaminer morgon och kväll. Ibland även morot. Då blir han glad och smaskar. OBS: avskyr när människor smaskar men älskar när min ponny gör det? Så konstigt det där.
Sen kommer det tråkigaste: hö-påsar. Tycker det är så tråkigt att göra? Men det måste göras såklart. Frukost, lunch, middag och kvällsmat. Alla mål äter dom i hagen förutom kvällen. Så då får han lite extra då det inte blir lika mycket i hagen då dom ska dela och äter olika fort och så. Och ja, alla som har hästar har IKEA påsar till hö.
Sen är det dags för ridtur! Då hämtas en Nutti in från hagen och så blir han borstad och kratsad. Det gillar han. Man ska gärna klia lite under hakan med. Gärna länge. Man ska även stå nära för han gillar kroppskontakt väldigt mycket. Myys.
Sen blir det ridpass. Antingen på ridbanan eller i skogen. Vi gillar båda. Men Nutti föredrar skogen alla dagar i veckan. Men viktigt att trimma på ridbanan med och kul! Jag älskar att rida dressyr. Denna dag blev det dressyr. Han var mycket duktig och tyckte det var kul. Är så skönt att ha en ponny som tycker typ allt är kul. Han trivs verkligen med sitt liv och med sin matte. hihi. Han är väldigt mammig överlag. Men kanske blir så när man har levt ihop i tio år!
Sen ska det sadlas av och borstas av och äta en godis innan det är dags att gå ut i hagen igen. Just denna dag fick jag även chansen att lunchfodra och det tycker jag är så mysigt. Älskar att dela ut hö till alla hästarna och sen stå och kolla en stund när dom mumsar. Så tar alltid chansen att göra det när jag är där vid lunch eller middag. 
 
Har jag en ledig dag så passar jag även på att mocka ur hagen samt att putsa rent utrustningen. Försöker mocka ur hagen varannan dag och putsa minst en gång i veckan. Det är mycket jobb och stora kostnader med häst men det är så värt det. Det är ju verkligen mitt liv. Jag älskar även att min pojkvän med gillar Nutti och tycker om att hänga i stallet, han är med kanske två dagar i veckan och hjälper till om inte mer. Det är mycket viktigt för mig för annars hade det ju inte funkat. Han vet ju att min ponny är som mitt barn och det absolut viktigaste av allt. Han har till och med räknat med Nutti i vår gemensamma budget, haha, men det ska ju jag stå för själv såklart. Men ändå fint att han hade lagt med hans kostnader. hihi. Nu fick ni se hur en dag kan se ut iallafall! Någon som läser här som har häst? Vore spänannde att veta! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like