SUPER MEGA PUSSY VAGINA
Ida Klamborn top
 
Igår kollapsade jag, idag kommer jag inte upp ur sängen. Min kropp gör ont och jag kan inte andas. Min pojkvän tror att jag är i riskzonen för att gå in i väggen, bli utbränd, få utmattningssyndrom, jag viftar bort det, och är samtidigt livrädd. Jag är hemma från jobbet idag, det är röd dag och dubbelt betalt så nu har jag ångest över det, jag behöver pengarna och jag har köpt till fullserivce i stallet. Så idag ska jag vila. Vila på riktigt. Jag ska meditera och jag ska yoga. Få ordning på andningen, fokusera på den. Ger det några dagar till innan jag får ge upp och gå till läkaren. Jag har ingen som helst respekt för vården eller lust att ens sätta min fot där pga så extremt dåliga erfarenheter. Så jag väntar verkligen ut det. Nu ska jag sova några timmar till. Sömn brukar ju vara den bästa medicinen mot det mesta. Vi hörs!
Lorissa Lovebomb

att kollapsa är ju mycket riktigt ett stort varningstecken som hjärnan ger dig. Jag är just nu sjukskriven i utmattningssyndro, och känner ingen mig mycket i det du skriver.

Svar: åh jag förstår, jag funderar som sagt på att kanske faktiskt gå till läkare men jag undrar vad det ger? har du varit sjukskriven länge? hur ser din vardag ut nu mot då? får man någon hjälp eller är det bara vila som gäller?
Towe

Anonym

Jag har varit sjukskriven sedan första maj.

Beroende på symptom antar jag att man får olika hjälp, men alla får träffa en läkare (detta gjorde jag redan i februari, så jag tycker du gott kan gå snart, för det KAN dra ut på tiden) som kollar ens blodtryck och eventuella fysiska skäl till ens kollaps, och alla får träffa en psykolog som gör en liten utredning på ens stress. Man kryssar i ett papper, det är lättsamt och inget avskräckande.

Jag fick därefter gå KBT för stresshantering (skitbra, alla borde gå det!) och så fick jag så småningom ett icke vanebildande läkemedel mot ångest som tyvärr mest gör mig trött. Jag blev erbjuden läkemedel mot depression och valde att avvakta till nästa gång jag träffar läkaren - man kan ju bli deppig utan att vara deprimerad, av själva utmattningen.

Jag har upplevt att jag fått ganska mycket hjälp sedan sjukskrivningen, så jag har en positiv upplevelse av att gå och be om hjälp.

Svar: ja okej! tack för du ville berätta! <3
Towe

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like